Cîmpeanu: „Studenții nevaccinați ar putea să poarte combinezoane“. Ministrul nu crede că elevii din ani terminali vor recupera materia

sorin-cimpeanu Mediafax Foto
  • Sorin Cîmpeanu spune că studenții nevaccinați ar putea să poarte combinezoane de protecție
  • Ministrul Educației e sceptic privind recuperea materiei pierdute de către elevii aflați în ani terminali
  • În plus, studenții vaccinați ar putea avea prioritate la cazarea în cămine

Sorin Cîmpeanu spune că există universități care ar dori să impună ca, din toamnă, la orele de laborator să participe fizic doar studenții vaccinați, iar ceilalți să poarte combinezoane de protecție. În plus, studenții vaccinați ar putea avea prioritate la cazarea în cămine.

Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator și să impună o serie de condiții. Spre exemplu, participarea fizică a studenților vaccinați. Fără a îngrădi participarea studenților nevaccinați. Aceștia ar putea să aibă combinezoane de protecție. Sunt câteva universități și eu susțin această idee“, a declarat Cîmpeanu, pentru HotNews.ro.

Cîmpeanu, sceptic privind recuperea materiei pierdute de către elevii aflați în ani terminali

Totodată, ministrul Educației nu crede că elevii din clasele terminale vor reuși să recupereze materia în luna care le-a rămas de mers la școală.

Întrebat dacă este suficientă o lună pentru ca elevii din clasele terminale să recupereze ce au pierdut, ministrul a răspuns: „Convingerea mea este că nu este suficient, cu atât mai mult cu cât elevii din celelalte clase vor avea șansa unor ore de recuperare pe parcursul întregului an școlar viitor 2021 – 2022, în timp ce elevii din clasele terminale nu vor avea nici măcar această șansă“.

Cîmpeanu a spus că elevii din clasele terminale vor începe luni, 10 mai, școala, cu prezență fizică, integral, fără niciun fel de condiție de înjumătățire a claselor, pentru că nu au avut punte între vacanța dintre Paștele catolic și cel ortodox.

Vor reveni integral cu prezență fizică în număr de 370.000 de elevi până pe data de 4 iunie cei de clasa a 12-a, când intră în perioada de pregătire pentru Bacalaureat, care va începe pe 28 iunie, și până pe 11 iunie cei de clasa a 8-a, când și ei vor începe pregătirea pentru Evaluarea Națională, care începe pe 22 iunie“, a spus ministrul, la Digi24.

Începând de miercuri, se întorc la școală 1.400.000 de elevi din învăţământul primar şi din grădiniţe. Acestora li se adaugă, de miercuri, elevii de clasele a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a 10-a și a 11-a din cele peste 2.000 de localităţi care acum au o rată de infectare sub 1 la mie.

Este pentru prima oară când vor putea merge la școală cu prezență fizică, fără diferențiere de clasă sau scenariu, toți cei 27.000 de elevi din școlile speciale. De asemenea, indiferent de scenariu, toți cei aproape 250.000 de elevi înscriși în programul de ore remediale se vor putea duce la școală tot cu prezență fizică“, a adăugat Cîmpeanu.

Acesta spune că prezența fizică este extrem de importantă inclusiv pentru că există un număr mare de elevi cu anxietăți, deficit de atenție sau dezechilibre emoționale și chiar sociale.

Conform datelor, este vorba despre 2,2 milioane de elevi care revin fizic la școală.