Cine testează elevii? Arafat vrea ca testarea să fie făcută de cadrele didactice

Elevii din școlile private din UK au început să fie testați de Covid-19. Câți bani se cheltuie pe aparatura necesară Sursă foto: Profimedia

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), vrea ca testarea elevilor să fie făcută de cadrele didactice.

Testarea din salivă trebuie să fie făcută de cadrele didactice, spune, sâmbătă, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Şeful DSU a spus, sâmbătă, la Maratonul Informării, că prima tranşă de teste nederanjante, din salivă, urmează să fie livrată, dar între timp au apărut reacţii ale cadrelor didactice care nu vor să testeze elevii.

„Deja am început să vedem reacţii că de ce să facă testarea cadrele didactice. Aici, clar, dacă vrem un screening cum se doreşte, acest lucru nu are cum să se facă de către personal sanitar. Trebuie să se facă de către personalul şcolii şi fiecare profesor să facă pentru un număr de copii. Altfel, dacă ne aşteptăm să vină unii din afara şcolii să facă acest lucru, nu va merge”, a spus Raed Arafat.

Calculul făcut de Ministerul Educaţiei este pentru două teste pe săptămână per copil.

Testele din salivă sunt aceleaşi care sunt folosite şi în Franţa.