• Şcolile din România îşi vor deschide de pe 14 septembrie porţile pentru elevi
  • Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat şi cele trei scenarii de care trebuie să ţină cont autorităţile locale
  • Un lucru este cert – indiferent de situaţie, elevii de clasa a 8-a şi a 12-a vor fi în bănci

Dacă eşti părinte, în sfârşit poţi răsufla uşurat. Autorităţile au venit cu un răspuns oficial. Copiii se întorc la şcoală fizic din 14 septembrie. Dar cu o serie de condiţii prezentate chiar de şeful statului.  Vor exista trei scenarii. Dacă e verde, toţi copiii merg la şcoală. Dacă e roşu, ne întoarcem la şcoala online. În cazul scenariului galben, o parte la şcoală, o parte acasă. Doar că un lucru este cert aici. Gradiniţa şi şcoala primară se face doar cu prezenţă fizică. La fel şi clasele care susţin examene – clasa a 8-a şi clasa a 12-a. În cazul celorlalte clase, copiii vor fi împărţiţi în bănci sau pe Zoom.

Normele de protecţie nu le avem încă, dar preşedintele Klaus Iohannis dă asigurări că Ministerul Sănătăţii lucrează la acest lucru.

Uite ce spune Klaus Iohannis, preşedintele României: „Pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv fizic la şcoală. Au fost elaborate trei scenarii în funcţie de numărul de bolnavi din localitate. Pentru fiecare şcoală în parte Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia dacă se merge pe scenariul verde, asta însemnând că toţi elevii merg fizic la şcoală, se ţin cursuri  normale. Sau dacă se merge pe scenariul 3, roşu, când nimeni nu merge la şcoală şi totul se desfăşoară online sau scenariul galben, scenariul 2, de risc mediu, care înseamnă că o parte din activităţi se ţin în şcoală şi o parte se ţine în online.“

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ