• Primăria Sector 4 a venit cu 3 variante de relocare a elevilor de la liceul Gheorghe Șincai.
  • Părinții, elevii și profesorii s-au opus și au acționat în instanță.
  • Tribunalul București a respins definitiv decizia de evacuare de urgență a imobilului.
  • Directorul liceului Gheorghe Șincai are termen de predare pe 23 August.

Conducerea Colegiului Gheorghe Șincai din Capitală a fost notificată de Primăria Sectorului 4 să evacueze clădirea și să trimită elevii acasă. Asta ca să inceapă lucrările de renovare care vor dura aproximativ 2 ani. Decizia i-a nemulțumit pe părinți.

Care sunt variantele pentru elevi dacă vor fi obligați să părăsească liceul?

Potrivit Primăriei Sectorului 4, există trei variante de relocare a elevilor, mai exact la Liceul Tehnologic Dacia, la Liceul Tehnologic de Metrologie Traian Vuia și la Școala gimnazială „Ienăchiță Văcărescu”.

Oamenii au protestat și au înaintat o acțiune la Tribunalul București. Astfel, pe 18 Martie instanța a respins definitiv prin ordonanță președințială, evacuarea de urgență a clădirii. Mai mult, Ministerul Educației a precizat că cea mai optimă variantă va fi adoptată prin consens, numai cu acordul tuturor părților semnatare iar aici vorbim inclusiv de părinți și elevi.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Potrivit ultimului document trimis de primărie, directorul liceului Gheorghe Șincai are termen ca până pe 23 iulie, ora 12.00, să predea amplasamentul. Totuși, pe 16 februarie, Inspectoratul Școlar București și Primăria Sectorului 4 au semnat un acord prin care primăria își asuma obligația de a nu perturba în niciun fel procesul didactic.