• O fată de 15 ani din Timișoara a fost agresată de două colege, în timp ce doi băieţi filmau scena
  • Inspectorul școlar a demis conducerea școlii
  • Marin Popescu recunoaște că fenomenul bullying-ului ia amploare în școlile din România

Continuă ancheta la Liceul Alimentar din Timișoara, unde o elevă a fost victima bullying-ului. Profesoara care a lăsat copiii nesupravegheați este la un pas să fie dată afară. Asta după ce inspectorul școlar a demis și conducerea școlii.

„Profesorul a fost chemat, de către directoarea adjunctă a unității de învățământ, pentru a discuta programul de practică. Nu este normal să părăsească sala de clasă în afara pauzelor și cred că acesta este principalul motiv pentru care lipsa supravegherii a dus la o astfel de situație”, a spus Marin Popescu, inspector școlar general ISJ Timiș.

Și nu este un caz izolat. Mama fetei agresate a aflat acum, că fiica ei a fost de mai multe ori victimă. Dar, de teamă, nu i-a spus niciodată nimic. Acum, femeia nu mai vrea să își lase copilul la școală.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Fetele astea, de vreo două săptămâni nu îi dădeau pace. În primă fază, într-o zi am înțeles că i-ar fi dat foc cu bricheta, la o zi, două, nu știu să vă zic exact, i-ar fi tăiat din păr”, a spus mama fetei agresate.

Inspectorul școlar recunoaște că bullying-ul continuă să ia amploare. Tocmai de asta le cere profesorilor să fie mai vigilenți. Sancțiuni riscă și cele două eleve care și-au agresat colega, dar și cei care au filmat totul, fără să intervină.

„Nu vorbim de exmatriculare, ci de influența asupra finalului de an școlar. Cu siguranță vor fi scăzute notele la purtare și alte efecte, din perspectiva dosarului deschis de către Poliție”, a adăugat Marin Popescu.