• ONG-ul World Vision România sprijină elevii din mediul rural să continue școala
  • 70% din copiii aflați în programul WVR în perioada liceului au intrat la facultate

Copiii din mediul rural sunt susținuți în perioada liceului să aleagă singurul drum spre o viață mai bună – educația. De asta se ocupă ONG-ul World Vision România, iar rezultatele sunt remarcabile – cu suport financiar și îndrumarea potrivită, copiii ajung să aibe vise mari. Ca pot schimba România.

Irina Patra, studentă susținută de World Vision: „Nu cred că în România ai foarte multe opțiuni dacă nu ai o facultate. Am vrut să scap de ceea ce înseamnă greutățile de la țară. Daca aș fi rămas în satul meu aș fi continuat ceea ce fac oamenii pe acolo, se ocupă în general cu crescutul animalelor și al plantelor. Peste cinci ani mă văd la master. Poate am visuri prea mari, dar cred că mi-ar plăcea să lucrez în geopolitică.”

Cea pe care tocmai ai văzut-o este Irina, o fată din comuna Galiciuica, județul Dolj, care cu puțin ajutor din partea ONG-ului a ajuns olimpică în liceu, a luat BAC-ul cu media 9,61 și a intrat la Facultatea de Geografie de la Universitatea București.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În câțiva ani, lumea ei s-a mărit, are vise, are ambiții și asta pentru că are educație.

ONG-ul se mândrește cu rezultatele – 70% dintre copiii din mediul rural care au făcut parte din programul World Vision România au intrat la facultate.