• Cursurile de prim-ajutor fac diferența dintre viață și moarte
  • 70 de mii de români mor anual pentru că nu sunt resuscitați la timp
  • Copiii din Marea Britanie vor învăța la școală cum se face corect o resuscitare

Copiii din Marea Britanie vor învăța la școală cum se face corect o resuscitare. Autoritățile sanitare au hotărât asta, după ce mijlocașul danez Christian Eriksen a driblat moartea cu ajutorul medicilor, care l-au resuscitat minute bune pe teren.

În România, avem doar un curs opțional de Educație pentru Sănătate, la care participă mai puțin de 10% dintre elevi. Asta chiar dacă au fost propuneri ca primul ajutor să fie introdus în programa școlară.

Programa școlară este extrem de încărcată. Aceste ore se pot dobândi in feluri mult mai utile și mult mai atractive, de exemplu în perioada școala altfel. Așa cum ei de pildă, pentru a învăța cum să utilizeze un device se uită la diverse filmulețe de pe YouTube, tot la fel s-ar putea uita pe o platformă specializată, profesională, legată de acordarea primului ajutor”, a spus Mircea Miclea, fost ministru al Educației.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Cursurile de prim-ajutor fac diferența dintre viață și moarte, iar o educaţie sanitară de la vârste mici ar creşte şansele de supravieţurire ale unei persoane, dacă cei din jur ar şti cum să intervină până la sosirea ambulanţei sau până la transportarea la spital a victimei pentru îngrijiri medicale de specialitate.