Coronavirusul anulează ultimul clopoțel pentru peste 180.000 de elevi. Cum se simt copiii știind că nu vor avea parte de un final împreună

  • Ariana este clasa a VIII-a şi astăzi trebuia să aibă ultimul clopoţel
  • Din cauza epidemie de COVID ultimul clopoţel s-a anulat
  • Pentru elevii de clasa a VIII-a ulimtul clopoţel şi banchetul de final de gimnaziu vor fi doar în mediul virtual

Ariana este unul dintre cei peste 180 de mii de elevi pentru care ultimul clopoţel nu mai sună anul acesta. Nu şi-a imaginat niciodată că aşa va arăta sfarşitul celor opt ani de şcoală.

Ariana locuieşte în Constanţa şi ultimele luni şi le-a petrecut în izolare. Îşi va lua rămas bun de la colegi în mediul virtual, pentru că despre o întâlnire faţă în faţă, momentan, nu poate fi vorba.

,,Ne întristează pe toţi, pe fiecare elev de clasa a VIII-a, de clasa a XII-a că nu mai avem ultimul clopoţel, că nu mai avem ocazia să petrecem acea ultimă zi de şcoală, în aceea formulă, cu toţi colegii, cu toţi profesorii noştri, să ne luăm la revedere”, spune Ariana.

„Suferinţele au fost multiple, momentele acestea se întâmplă o singură dată în viaţă şi ar fi trebuit să arate într-un anumit fel pentru ei, dar cred că în noul context de viaţă au înţeles că trebuie să se aşeze în noua paradigmă de viaţă”, spune Cristina Fulop, psihoterapeut.