• Alesia vrea să se înscrie la Colegiul Naţional „George Coşbuc”, dar pentru ea marele poet a fost un compozitor
  • Nici Constantin Brâncoveanu nu a avut mai multe şanse în ochii viitorilor liceeni
  • Între 2 şi 6 iulie va avea loc înscrierea elevilor la liceu

Dacă George Coşbuc ar fi fost un compozitor, probabil, Lordul John ar fi fost o simfonie. La concluzia aceasta putem ajunge dacă ne luăm după Alesia. Adolescentei încă nu îi este foarte clar cine a fost personalitatea al cărui nume îl poartă liceul la care vrea să se înscrie.

„Mi-ar plăcea să merg la Coşbuc“, spune Alessia, care este apoi întrebată de reporter: „George Coşbuc ştii cine a fost?“. Pusă în dificultate, răspunde: „A fost un compozitor? (râde)  Nu, nu sunt sigură! A scris poezii?

Iar în situaţia ei sunt mulţi alţi viitori boboci de liceu. Nicole şi Luiza nici măcar nu vor să depună prea mult efort pentru a afla cine au fost Elena Cuza sau Constantin Brâcoveanu până nu intră la liceu.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Uite ce spune Luiza, întrebată dacă știe cine este Constantin Brâncoveanu: „Nu, dar vreau la acest liceu pentru că ştiu că are o medie destul de mică de admitere.“

Vreau să dau la Pedagogie, la «Elena Cuza»“, a spus Nicola. „Ştii cine a fost?“ – „Nu chiar! Am vrut să dau în altă localitate“, răspunde ea. Cât despre curiozitatea de a afla cine este această personalitate, uite ce spune: „Vedem dacă intru la liceu şi, în funcţie de asta, da sau nu“.

Ceva, ceva despre Alexandru Vlahuţă parcă ştie Eduard. Scriitorul i-a trecut pe la ureche, dar nu i-a acordat prea multă atenţie. Oricum, s-a descurcat mai bine decât colegele lui. „Ştiu că am citit o dată un text scris de el, dar nu mai ştiu cum se numea“, a spus el.