• Cristian Tunegaru: Nu cred ca este vorba de miniștrii (Educației – n.red.), ci de profesori
  • Tunegaru: Școala nu a fost pregătită pentru digitalizare
  • Cristian Tunegaru: Profesorii sunt blazați. Predau în același fel, este greu să vii să le spui să predea altfel.

Cristina Tunegaru e profesoara care zice lucrurilor pe nume. Cu Marius Tucă a vorbit, joi seara, pe Aleph News, despre redeschiderea școlilor.

„Sunt un profesor foarte implicat. Am lucrat în multe școli. Fac și un doctorat pe teme educaționale, mă preocupă învățământul rural. Din păcate, ceea ce s-a întâmplat în perioada asta de pandemie este foarte îngrijorător. Diferența dintre copii s-a văzut”, a spus profesoara la Aleph News.

Cristina Tunegaru a precizat că nu este vorba doar despre accesul elevilor la tablete.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Școala nu a fost pregătită pentru digitalizare. Unele școli nu au avut laborator de informatică. Toți trebuie să facă ora de informatică. Orele de informatică sunt acoperite de alte ore. Nu cred ca este vorba de miniștrii (Educației – n.red.), ci de profesori. Eu sunt profesor de limba română .Am simțit nevoia să fac ore care să îi pregătească pentru viață. Eu sunt rezultatul școlii românești”, a mai spus profesoara.

Ea a adăugat că profesorii de Limba română sunt, în general, blazați.

„Predau în același fel, este greu să vii să le spui să predea altfel. Nu putem să dăm rețete „Așa trebuie făcută ora de română“. Niciodată nu am să lucrez cu o clasă așa cum lucrez cu altă clasă”, a mai spus invitatul lui „Marius Tucă Show”.