• Școala Mircea Eliade din Craiova a început pe scenariul galben
  • 1220 de copii vor învăța în 39 de săli
  • La festivitate au participat doar clasele pregătitoare

Cu chiu, cu vai, școala a început peste tot în țară. În „scenariul galben”, deși e doar o culoare care îi ajută pe adulți să administreze mai bine situația, panica e un pic mai mare printre elevi și părinți.

Teo, de exemplu, e un prichindel din Craiova pentru care Școala „Mircea Eliade” va fi noua casă în următorii măcar cinci ani. A intrat sfios pe ușă, dar are speranțe mari. Măcar acum să fie bine, că grădinița l-a cam dezamăgit.

La școală pot să-mi fac prieteni. Am două haine, niște pantofi albaștri și niște blugi albaștri”, a spus Teo, elev în clasa pregătitoare.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Școala lui Teo a început în scenariul galben. Așa că festivitatea de deschidere a fost organizată doar pentru cei 150 de copii din clasele pregătitoare. Să guste și ei un pic din fastul începutului.

„Sunt puțin emoționată. La școală va fi puțin mai frumos. Mi-am luat ghiozdan, penar, carioci și pantofi cu lumină și mască”, afirmă și Alexandra, elevă în clasa pregătitoare.

„Astăzi este prima zi a mea de școală, eu o să fiu în clasa pregătitoare. Sper că va fi un an foarte frumos”, a spus Damian, elev în clasa pregătitoare.