• Tinerii încă îşi mai doresc să devină profesori
  • Sofia spune că, pentru a reuşi, trebuie să pui pasiune
  • Elevii îşi doresc ca profesorii lor să fie înţelegători şi să predea din plăcere

Ai avut și tu un profesor care te-a format în școală și de care îți aduci aminte cu drag de fiecare dată? Și Sofia Ilie, studentă în anul al doilea la Facultatea de Litere din Bucureşti, a avut noroc de o dirigintă care să-i inspire dragostea față de limba română.

Acum, la rândul ei, vrea să devină un exemplu pentru elevi. Deși, doritori să prindă un loc la catedră sunt mulți, iar locurile puține, Sofia este sigură că va reuși să devină profesoară.

Sofia Ilie, studentă la Litere: „Aş vrea să ajung şi eu să fiu un exemplu, să mă ţină lumea minte pentru ce am făcut, să rămân aşa în mintea unor copii. Cred că pasiunea asta te motivează să înveţi şi să ajungi departe. Văd la unii colegi că nu au pasiunea asta şi mă compar – cine o să câştige postul ăsta dacă candidez eu şi colega din a treia bancă? Şi văd că băi, nu se poate să nu iau postul ăsta şi pe mentalitatea asta merg”

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cum văd elevii profesorul ideal? Părerile diferă de la o persoană la alta. Cert este că, profesorul trebuie să fie cât mai înţelegător şi să predea într-un mod care să îi atragă pe elevi.

Miruna, elevă: „De gaşcă, dar cred că respectul este esenţial, motiv pentru care e foarte important să fie impus şi să ne inspire o aură pozitivă întotdeauna pentru că ea se transmite şi avem nevoie de energie pentru a deveni din ce în ce mai motivaţi”

Tudor, elev: „Să fie un profesor drăguţ, să nu ne dea prea multe teme, să fie interactiv, să insereze câteva joculeţe printre ore. Nu mă interesează să fie tânăr sau bătrân, doar să fie un profesor înţelegător”