• Elevii au început școala azi după vacanța prelungită de Paște
  • Pentru elevii din clasele terminale cursurile vor începe de pe 10 mai
  • Localitățile cu incidență peste 1 la mie: merg la școală toți elevii
  • Localitățile cu incidență sub 1 la mie: merg la școală clasele primare

Copiii și-au amintit din nou de școală. Două milioane de elevi au văzut azi școala. În localitățile aflate în scenariul verde, adică cu incidența sub 1 la mie, au mers la școală toți copiii, mai putin cei aflați în clasele terminale, care sunt în vacanță. În cele cu incidența peste 1 la mie, cum e și Bucureștiul, au început scoala fizic doar clasele primare, restul elevilor învață în continuare online.

Elevii care au mers la școală au purtat măști, la fel și profesorii. Părinții au putut să-i conducă pe copii la școală, dar nu și să intre în clădire.

Nici încredere nu pot să spun că am. Încredere în cine? În învățătoare? Încredere în conducerea școlii? Școala se supune ministerului, iar ministerul lasă să se înțeleagă că are multe sincope“, spune o mamă.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Am făcut dezinfecție, pe care oricum trebuie să o facem în fiecare lună. Am pregătit dezinfectanții, hârtie igienică, măștile, dacă nu au ei de acasă sau dacă s-au rupt“, explică Daniela Voinea, director la Școala Gimnazială Sfinții Voievozi.

Pandemia a perturbat educația a 1,6 miliarde de copii din întreaga lume. Datele colectate de Unicef, până la începutul lui martie 2021, arată că 51 de țări s-au întors fizic la școală, în timp ce 90 au rămas în sistem hibrid.

Sandra Paul, elevă în clasa a IV-a la Școala Gimnazială ”Titu Maiorescu” din București, a povestit, la Aleph News, cum a fost pentru ea revenirea la școală: „M-am bucurat să îmi revăd colegii, draga mea învățătoare și școala. Azi am dat asaltul finalului de an școlar, chiar la sfârșitul primului meu ciclu de învățământ. Am început cu verificarea temelor de vacanță, apoi la matematică ne-am reamintit unitățile de măsură. Am continuat cu limba engleză, unde am dat un test despre timpul verbelor, iar la limba română am citit Povestea lui Harap Alb“.

Sandra a mărturisit că cel mai mult i-a plăcut ora de joc și mișcare: „Ne-am jucat Țară, țară, vrem ostași și în curtea școlii“.

Despre întâlnirea cu colegii, Sandra a spus: „A fost emoționantă revenirea. Ne-am văzut și ne-am bucurat. Ne-am salutat cu iubire și fericire, pentru că nu ne-am văzut după o lungă vacanță. Este un an greu, dar îl vom termina cu bine“.