• Elevii din județul Ilfov pot merge la școală doar cu declarație pe propria răspundere
  • Mersul la școală se încadrează la „motive justificate”
  • Elevii pot participa la simularea pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Elevii din județul Ilfov pot merge la școală doar cu declarație pe propria răspundere. Măsura e valabilă pentru elevii care locuiesc în localitățile carantinate.

Prefectul județului Ilfov, Tudorel Zamfir, spune că declarațiile elevilor sub 18 ani vor fi completate de către părinți.

Tudorel Zamfir, prefectul județului Ilfov: „În cazul copiilor care au simularea națională și locuiesc în zonele carantinate, vor putea să meargă, să participle la această simulare, doar dacă prezintă legitimațiile de elev sau carnetele de elevi, în funcție de ce au elevii respectivi și o declarație pe propria răspundere că merg la această simulare.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Carmen Butaliu are o fetiță care este elevă în clasa întâi într-o școală din sectorul 5. În fiecare dimineață, o însoțește la școală cu declarație pe propria răspundere.

Carmen Butaliu, mamă: „Când au fost închise toate școlile, atunci a fost mult mai simplu pentru că toți copiii intrau online și era mult mai ok pentru ea. Pe când așa dacă ar fi ea singură, nu știu cât ar putea doamna să-i ofere atenție, pentru că ok, s-ar conecta online, dar ea pur și simplu ar privi la un televizor, doamna nu ar interacționa cu ea pentru că ar avea în clasă restul copiilor.”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că examenele naționale sunt decisive pentru viitorul oricărui tânăr. Iar posibilitatea de pregătire a elevilor în cele mai bune condiții permise de evoluția epidemiologică este esențială.

Sorin Cîmpeanu: „Susțin în continuare principiul conform căruia școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația epidemiologică o impune. În școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. ”