• Caută platforma „Vreau să studiez în America” și acolo găsești detalii despre cum poți aplica la o universitate din SUA.
  • Multe universităţi au renunţat la examenul SAT, adică bacul american.
  • Peste o mie de tineri români studiază la universităţile din Statele Unite.

Dacă ești elev și vrei să trăiești visul american, iată o idee. Caută platforma „Vreau să studiez în America” și acolo găsești detalii despre cum poți aplica la o universitate din SUA.

Pentru Raul Rusu, experienţa americană nu este ceva necunoscut. A obținut o bursă, iar toată clasa a 11-a a trăit-o într-un liceu din Statele Unite. Acum pregăteşte deja dosarul pentru cel puţin 12 universităţi de acolo.

Raul Rusu, elev: „Te cunoşti atât de bine pe tine prin procesul ăsta, din nou am început să îmi aduc aminte de ce îmi placea să fac şi ce îmi place acum şi cumva am văzut cum am crescut prin chestiile astea. Eu aş vrea cumva să mă axez pe Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale şi nu ştiu exact profesia pe care vreau să merg dar ştiu ca asta aş vrea să studiez pentru că asta m-a fascinat dintotdeauna.“

Julia Boca este una dintre fondatoarele platformei. Studiază și ea peste ocean. Urmează programul de licenţă în neuro-ştiinţă şi psihologie la o Universitate din Massachusetts. Ideea i-a venit după ce şi-a dat seama că informaţiile pentru tinerii dornici de o experienţă școlară în America nu sunt accesibile, decât dacă plăteşti un consultant educaţional.

Julia Boca, fondator VSSIA: „Dacă eşti în a 12-a şi ai nevoie de consiliere, practic să te ajutăm cu procesul de aplicare, să îţi corectăm eseul, să te ajutăm să găseşti facultăţile avem un Google Form pe care îl completezi, unde ne vorbeşti despre dosarul tău, unde ai vrea să studiezi. Dacă nu se găsesc informaţiile respective pe platformă, noi te match-uim practic cu un student român din SUA care vrea să te ajute.“

Dacă te gândeşti şi tu să aplici anul viitor la o facultate din America, să ştii că multe universităţi au renunţat la examenul SAT, adică bacul american. Aşa că, ai mai multe şanse să intri, dar şi competiţia va fi mai strânsă. Peste o mie de tineri români studiază la universităţile din Statele Unite.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Pașii pe care trebuie să îi urmezi ca să aplici la o universitate din SUA

  • Îţi faci lista cu facultăţile la care vrei să aplici
  • Te interesezi ce fel de examen şi ce scor îţi cere fiecare facultate
  • Dai examenul de limbă engleză TOEFL sau IELTS
  • Redactezi scrisoarea de intenţie, dacă îţi cere facultatea
  • Redactezi un eseu despre activităţile extra-curriculare la care ai participat
  • Apelezi la aplicaţia de ajutor financiar, dacă ai nevoie
  • Ceri scrisori de recomandare de la profesorii tăi