• Elevii vor putea să participe, din nou, la olimpiade
  • Daria Dobrică, elevă: „Pentru a ajunge la un nivel de performanță în orice domeniu trebuie să fii consecvent

Școala începe să revină ușor, ușor la normal. Din această toamnă, copilul tău va putea să participe, din nou, la olimpiade. Daria Dobrică este elevă în clasa a IX-a. A făcut o pasiune pentru geografie încă de mică, iar acum este olimpică.

Daria Dobrică, elevă: „Pentru a ajunge la un nivel de performanță în orice domeniu trebuie să fii consecvent și să lucrezi timp de 2,3,4 ore pe zi. Pentru mine a fost extraordinar să văd că-mi este răsplătită munca.“

Olimpică este și Antonia, elevă în casa a XII-a. Ea, în schimb, iubește chimia, biologia, astronomia și astrofizica. Îi place să vadă lucrurile logic și să înțeleagă tot ce se întâmplă în jurul ei. Faptul că nu a putut să participe la concursuri timp de un an nu a facut-o să renunțe. S-a ambiționat și mai mult, iar acum este pregătită să revină la olimpiade.

Antonia Pănescu, elevă: „Când am auzit că nu se mai țin olimpiadele, eu am continuat să învăț. Abia cu două zile înainte de națională am acceptat realitatea. A fost dificil să le balansez ca să obțin performanță la toate în același timp, însă nu e imposibil“.

Cătălina Georgescu este profesoară de engleză la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și pregătește elevii pentru olimpiade. Reușește să îi facă să îndrăgească și mai mult materiile la care excelează.

Cătălina Georgescu, profesoară de engleză: „Ei practic se pregătesc pentru aceste concursuri nu doar pentru a ști, a cunoaște, ci pentru scopul suprem de a câștiga concursuri, de a participa la olimpiade. Să fii printre câștigători categoric îți dă un self esteem, o încredere în tine fantastică.“

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE