• În Craiova, 90 de şcoli se vor redeschide în data de 8 februarie
  • În Craiova, 50.996 elevi sunt înscrişi în învăţământul preuniversitar
  • Craiova este acum în scenariul galben, cu o incidenţă de 1,53 cazuri la mia de locuitori

Peste 50 de mii de elevi din Craiova așteaptă să revină în bănci de luni. Chiar dacă incidența este acum de 1,53 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că școlile intră în scenariul galben, peste tot au început pregătirile.

La Şcoala Gimnazială Mircea Eliade deja s-au făcut stocuri de măști și dezinfectant. S-au aranjat și sălile de clasă, tocmai ca elevii să fie în siguranță. Totul este pregătit şi pentru varianta hibrid.

Genoveva Ioana, managerul şcolii Mircea Eliade din Craiova, spune că tehnologia va fi folosită în continuare, chiar dacă toţi elevii vor fi în bănci.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Genoveva Ioana – managerul Şcolii Gimnaziale Mircea Eliade Craiova: „Folosind un smartboard care emite direct online şi poate fi vizualizat complet.(…) Intenţia noastră este ca, şi dacă vin în sala de clasă, ei să nu-şi folosească manualele, ci să folosim în continuare partea tehnică pe care o avem la dispoziţie . Eventual, manualele, culegerile să fie folosite în format electronic ca să nu pună mâna pe cărţi, să le care de acasă la şcoală şi invers.”

Totul este pregătit pentru a reprimi elevii în clase şi la Şcoala Gimnazială Lascăr Catargiu din Craiova. Până la finalul săptămânii va fi făcută şi o dezinfecţie în toată şcoala. Iar din boxele montate pe clădire răsună deja mesaje de atenţionare pentru elevi: ”Evitaţi contactul cu suprafeţele care sunt atinse în mod frecvent şi de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere.”

Carmen Pascu – managerul Şcolii Gimnaziale Lascăr Catargiu Craiova: “S-au stabilit traseele. Fiecare elev ştie ce loc are în clasă. Fiecare are un număr pe bancă, dar şi pe scăunel.”

Carmen Pascu spune că toţi elevii ar trebui să fie în bănci, indiferent de scenariu. Altfel, mulţi dintre elevi ar putea abandona şcoala.

Carmen Pascu – managerul Şcolii Gimnaziale Lascăr Catargiu Craiova: “Am transmis şi eu un mesaj domnului ministru solicitând să aibă în vedere şi situaţiile din şcoli ca şcoala pe care eu o manageriez.(…) Avem copii care ei îi învaţă pe părinţi să scrie. Şi atunci fizic este mult mai bine pentru copil să fie la şcoală decât online.”