• 149 de localități sunt în acest moment în scenariu roșu de deschidere a școlilor.
  • 903 localități în scenariul galben – în care vor merge la cursuri copiii de grădiniță.
  • Totodată, nu se acceptă niciun fel de rabat de la portul măștii, iar aerisirea trebuie făcută la intervale regulate.

149 de localități sunt în acest moment în scenariu roșu de deschidere a școlilor, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Autoritățile insistă pe distanțare și măști, „pentru a nu ajunge în situații absurde de blocaj”.

Sorin Cîmpeanu spune că în acest moment sunt 149 de localități aflate în scenariu roșu, 903 localități în scenariul galben – în care vor merge la cursuri copiii de grădiniță, clasele 1-4 plus clasa pregătitoare și elevii din clasele terminale care vor susține examene naționale.

„Insistăm pe respectarea următoarelor reguli: distanțarea fizică e extrem de importantă, maximum posibil, minim 1 metru pentru a nu ajunge în situații absurde de blocaj. Mizăm pe capacitatea organizatorică a fiecărui director de școală că va asigura distanțarea maxim posibilă în condițiile date. Scăzând acele categorii de elevi exceptate din perspectiva prezenței fizice aglomerația din sălile de clasă nu va fi chiar atât de mare cum se prezintă la nivel teoretic”, a afirmat ministrul.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

Cîmpeanu a dat asigurări că autoritățile vor veghea la respectarea regulilor: „Ne vom asigura că s-a făcut tot posibilul pentru o distanțare maximă”.

Totodată, nu se acceptă niciun fel de rabat de la portul măștii, iar aerisirea trebuie făcută la intervale regulate: „Este un lucru esențial”.

Cele trei scenarii de redeschidere a școlilor, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate:

Scenariul 1
Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori

Scenariul 2
a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.
b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Scenariul 3
a) Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar
b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Rate de Incidenta 5.02.2021 by Tatiana Beleuţă on Scribd