• România este pe ultimul loc în Europa în privința educației financiare.
  • Cristian, elev: „Degeaba îmi doresc eu dacă ceilalți copii nu își doresc”
  • Robert, antreprenor: „Vom putea pregăti copiii pentru tehnologii de tipul blockchain”

Elevii își doresc un singur lucru. Materii care să le fie de folos în viața de zi cu zi. Și vorbim despre educația financiară. Elevii trebuie să fie familiarizați cu tot ce ține de costuri, cheltuieli și să cunoască valoarea banului.

Cristian Rusu este în clasa a 11-a și speră să apuce să învețe ceva mai mult despre finanțe. Vrea să devină antreprentor și are nevoie măcar de o bază în privința asta.

Cristian Rusu, elev: „Educația financiară te pregătește pentru viață nu de domeniul pe care vrei să mergi. Sunt unii care nici până acum nu au idee ce e aia educație financiară. Nici până în clasa a unsprezecea nici până în clasa a douăsprezecea. Deci mi se pare deprimant. Trebuie să investești, trebuie să înveți cum să faci proiecte bancare trebuie să înveți cum să plătești impozite.”

Robert Similea este antreprenor și consultant de afaceri. Știe cât de importantă este educația financiară pentru viitorii adulți ai unei națiuni europene moderne. Îți spune că elevii ar trebui să învețe din clasele mici despre bani. Pentru că așa vor deveni mai responsabili față de muncă.

Robert Similea, antreprenor: „Vom putea pregăti generațiile viitoare pentru modalitățile moderne, pentru tehnologiile noi de tipul blockchain și pentru criptomonede. Ar fi mai atractiv pentru copii să facă astfel de cursuri de educație financiară cu niște oameni care provin din bancă și care le pot…pot veni cu o abordare mult mai practică față de niște profesori care vin cu o abordare mult mai teoretică.”

Află că România se situează pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește educația financiară. Indicatorul care măsoară acest lucru fiind de 21%, comparativ cu nivelul mediu de 52% în Uniunea Europeană.

Recomandări

UNDE SCHIEZI AZI?
BYE, BYE GALLIANO!
RIRI PRIMEȘTE AUTOGRAF
GEN Z SE SIMTE NEIUBITĂ
CREȘTE CONSUMUL INDIVIDUAL PER CAPITA
NU AJUNG ACASĂ!