Cum te îmbraci în prima zi de școală? Verifică dress code-ul! Poți opta pentru clean girl aesthetic

A început numărătoarea inversă pentru începerea anului școlar. Elevii nu își pregătesc doar ghiozdanele cu cărți, ci și ținutele. Evident că dacă este prima zi de școală, vrei să ieși în evidență și poate să îți impresionezi colegii de clasă.

Sunt și foarte multe trend-uri și video-uri pe TikTok de unde te poți inspira. În primul rând, trebuie să verifici dress code-ul. Mai ales că deja s-a depus la Senat un proiect de lege în ceea ce privește ținuta școlară. Poți opta pentru clean girl aestethic. Este un stil foarte simplu și totuși de efect. Ca accesorii poți purta bijuterii fine precum lănțișoare sau brățări, dar să nu fie prea încărcat look-ul.

Care este situația uniformelor în școlile din România?

Situația uniformelor școlare este o problemă și duce la o discuție amplă. Unii consideră că uniforma ar putea să oprească discriminarea bazată pe venitul părinților. Unii copii au privilegiul de a se îmbrăca cu brand-uri, iar cei mai puțin norocoși se pot simți marginalizați.

În schimb, uniforma școlară ar putea să fie un cost în plus pentru familiile cu venituri mai mici, pentru că nu poți purta aceeași haină în fiecare zi. O uniformă ar constrânge libertatea de exprimare a elevului. În luna august, un articol din vechiul statut al elevului a fost șters de către Ministerul Educației. Anul acesta, elevii trebuie să vină decent îmbrăcați la școală. Această normă este un pas înainte în planul introducerii uniformelor.

Exit mobile version