• În cadrul probei digitale, elevii vor avea acces la internet pentru 15 minute pentru a căuta informații despre temple UNESCO sculptate în piatră.
  • Probele de competențe au loc în perioada 27 ianuarie – 7 februarie, iar examenul scris este programat pentru 10-16 iunie 2025.
  • Apoi, la fișa B unde au de răspuns la câteva chestiuni teoretice și să lucreze cu mai multe tipuri de documente, absolvenții au de precizat, la cerința 1, două caracteristici ale componentei BIOS a unui sistem de calcul.

Cum va arăta BAC-ul în 2025? Ministerul Educației a publicat oficial modelele de subiecte pentru competențele digitale și lingvistice de la BAC, pentru anul viitor. În cadrul probei digitale, elevii vor avea acces la internet pentru 15 minute pentru a căuta informații despre temple UNESCO sculptate în piatră. Probele de competențe au loc în perioada 27 ianuarie – 7 februarie, iar examenul scris este programat pentru 10-16 iunie 2025.

În perioada 27 ianuarie – 7 februarie 2025 are loc evaluarea competențelor, iar probele scrise se desfășoară între 10 și 16 iunie, în timpul cursurilor anului școlar. Afișarea primelor rezultate va avea loc pe 8 iulie. Evaluarea competențelor digitale – proba D este programată pe 5-7 februarie 2025 – calendarul complet, mai jos în articol.

În modelul pentru competențe digitale BAC 2025, candidaților li se propune, la fișa A, pentru prima parte în care au acces la Internet un sfert de oră, să caute informații despre temple sculptate în piatră în patrimoniul mondial UNESCO.

Recomandări

SONDA PARKER ATINGE SOARELE
MUSK MIZEAZĂ PE AFD
SECRETE DESPRE UNIVERS
CE NU POȚI VIZITA ÎN 2025?
CÂT DE SĂNĂTOS E MOȘU?
SOLSTIȚIUL DE IARNĂ

Prima cerință este să caute informații despre cel mai mare templu sculptat într-un singur bloc de piatră și să salveze pagina HTML în folderul special creat în calculator pentru proba de competențe.

Apoi, la fișa B unde au de răspuns la câteva chestiuni teoretice și să lucreze cu mai multe tipuri de documente, absolvenții au de precizat, de exemplu la cerința 1, două caracteristici ale componentei BIOS a unui sistem de calcul.

„Cred că este un lucru care trebuia decis de mulți ani pentru că elevii din ziua de azi sunt obișnuiti să găsească informațiile ușor și este mult mai important să îi învățăm să le prelucreze, să le caute, să le identifice, să le filtreze și să le prezinte într-un mod care este relevant pentru momentul respectiv”, a explicat Radu Szekely, Președinte al Fundației Dare to Learn.

Citește și