Cum văd profesorii străini sistemul de învățământ din România

Sistemul educațional din România încă visează la standardele europene. Când vine vorba despre ce ar trebui să îmbunătățim, profesorii străini vin cu soluții.

Este și cazul lui Yeliz Demis, un profesor din Turcia, care, deși a venit pentru prima dată în România, cunoaște problemele din țara noastră.

„Cred că aceste proiecte europene Erasmus sunt o șansă foarte bună să îi învețe pe elevi despre unitate și poate despre importanța călătoriilor educaționale și învățarea unor limbi noi. Poate putem acorda mai multă atenție acestor proiecte, totodată să dăm atenție motivațiilor studenților de a face astfel de proiecte.”, spune profesorul.

În Spania, elevii merg la școală și nu se pune problema de online, spune Lurdos Martinez. Acolo, profesorii și elevii sunt în proporție de 80% vaccinați.

„Ce cred eu este că educația în online poate fi o opțiune, dar nu este cea mai bună opțiune pentru elevii noștri. E mai bine să fim aici, în scoală și să împărtășim experiențe, să ne facem prieteni și să trăim în fiecare zi cu profesorii si studenții împreună”,spune Lurdos.

Unii profesori văd, însă, un viitor bun pentru România. Datorită cadrelor didactice dedicate lucrurile vor merge spre bine, spune Anabela, profesor în Portugalia.

În momentul actual, cursurile din școlile din România se desfășoară și online și fizic, în funcție de cazurile de COVID din instituții. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut luni precizări asupra desfășurării cursurilor în școli.

Exit mobile version