• Kodi Academy este o platformă online de învățare experiențială
  • Emilia învață, la doar cinci ani, noțiuni de securitate cibernetică
  • Un curs durează şase săptămâni şi costă 200 de lei

Kodi Academy este platforma prin care copilul poate să învețe noțiuni de robotică și să deprindă și primele noțiuni de educație financiară.
Sunt și cursuri… mai colorate. De exemplu, cel de editare foto sau cel de benzi desenate, care sunt interactive.

Ce spun elevii

Emilia are cinci ani și face… cyber security, public speaking și educație financiară. Pe cât de ieșit din comun sună, pe atât de firesc vorbește copila de treburile astea de oameni mari.

„Prima dată când am încercat cyber security a fost uimitor. Am început să mă înscriu la el, că mi-a plăcut. La cybersecurity am învăţat să punem parole ca să nu ne descopere hackerii şi să nu ne strice jocurile. Construiesc, învăţ să vorbesc în public, despre bani, educaţie financiară.”, a spus Emilia Mocanu, cursantă.

Profesori „ca afară”

Diana Păun este îndrumătorul cursului de Fotografie şi Editare Foto.
A început studiile la Universitatea Naţională de Arte şi le-a continuat în Austria şi Franţa. Când a primit propunerea de a face parte din acest proiect, a spus ”da” fără să stea pe gânduri.

Mie mereu mi-a plăcut ideea de a fi profesor sau de a preda copiiilor, dar niciodată nu m-am simţit atrasă de sistemul de învăţământ.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Mi se pare foarte fain, că fiind online, ai posibilitatea de a aduce copiii din mai multe oraşe, din medii diferite şi aşa se formează un nucleu, pentru că şi noi învăţăm de la ei şi ei învaţă de la noi, dar învaţă şi între ei.”, a precizat Diana Păun, profesor.

Cât te costă un curs

Cosmina Săndică este una dintre cele trei fondatoare Kodi Academy
şi îndrumător pentru cursurile de Robotică. Atât ea, cât şi colegele ei participau la activităţi extraşcolare încă din liceu, iar acum s-au hotărât să pună bazele acestei platforme.

Feedback-ul a fost unul foarte bun şi toată această idee a noastră de învăţare experienţială a prins foarte bine, atât la copii cât şi la părinţi.
Cursurile se desfăşoară pe zoom, iar lista de materiale necesare se trimite dinainte părinţilor.
”, a explicat Cosmina Săndică, fondatoare Kodi Academy.

Un curs durează şase săptămâni şi costă 200 de lei. Dacă cel mic e pasionat de mai multe domenii, să ştii că pentru 15 cursuri scoţi din buzunar 1.200 de lei.