• Când stau la birou, elevii trebuie să facă pauze posturale
  • Greutatea ghiozdanului nu trebuie să depăşească 10% din greutatea corpului
  • Dacă nu se intervine la timp, viaţa de adult poate fi serios afectată

Cursuri noi, probleme noi. Orele online vin la pachet cu alte bătăi de cap pentru elevi. Sau mai bine zis, de spate. Dacă înainte cărau un ghiozdan încărcat cu cărţi în drumul lor spre şcoală, acum se lovesc de problema posturii incorecte la birou.

Daniela are un băiat, care este clasa a opta, la o şcoală din Bucureşti. De când învaţă de acasă, îi atrage permanent atenţia atunci când îl vede că stă aplecat la laptop.

A căutat tot felul de soluţii, a cumpărat chiar şi echipamente de întreţinere fizică, însă fără succes.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Daniela Dojan, părinte: „Pe fiecare dacă îl întrebi dacă îl doare spatele, dacă nu a amorţit că a stat la calculator, o să îţi zică că nu. Noi ca părinţi îi vedem că stau strâmbi, că stau prea mult, că tasează coloana, că se cocoşează pe tastatură. Ei oricum sunt generaţia mare animatoare de stat la calculator, chiar nu le mai trebuia încă cinci ore în plus, dar sunt circumstanţe speciale”

Medicul primar în reabilitare medicală, Liana Mareş, îţi spune că, dacă cel mic învaţă de acasă, ar trebui să facă pauze cât mai dese.

În schimb, dacă e nevoit să meargă la şcoală, ghiozdanul lui nu trebuie să depăşească mai mult de 10% din greutatea corpului.

Liana Mareș, medic primar în reabilitare medicală: „E foarte important să facă pauze posturale. Adică să nu stea concentraţi, ore în şir, în aceeaşi postură. Pauză posturală însemnând la o oră de activitate. Părinţii, în principiu, din punctul meu de vedere, sunt coterapeuţi. Ghiozdanul, din punctul meu de vedere, trebuie purtat pe troler. De anul trecut, au apărut în librării, eu am văzut, cu 200 de lei, ghiozdane care au mâner, au ham şi au şi bară, deci alternative”