• Iohannis a promulgat o nouă lege pentru angajații care au copii.
  • Psiholog: Copilul are nevoie în permanență de părintele lui.
  • Federația Părinților: Legea este doar un exercițiu de comunicare.

Părinții cu copii până la 11 ani vor putea să petreacă de acum mai mult timp cu cel mic. Mai exact, în fiecare lună vor putea lucra remote câte patru zile, la cerere. Legea a fost deja promulgată ieri de președintele Iohannis.

Ce impact emoțional poate avea prezența părinților acasă pentru copii, transmite psihologul Elena Dobre:

,,Copiii nu știu că le lipsește părintele, însă manifestă comportament care arată clar lipsa părintelui de lângă el. Pentru a-și dezvolta emoțiile și aptitudinile, copilul are nevoie în permanență de părintele lui pentru a-l susține și a-l îndruma.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Este această lege suficientă pentru a aduce România, din perspectiva securității sociale, în rândul țărilor occidentale? Corina Atanasiu, Președintele Federației Părinților, declară că se putea mai mult.

,,Nu sunt nici prea puține, nici prea multe, de fapt, alta este problema acestei legi. Și anume, că această formă de lucru acasă putea fi agreată între angajat și angajatori și înainte.

Codul Muncii permitea organizarea muncii de acasă și înaintea promulgării acestei legi.

Legea aceasta nu aduce nimic nou. Este doar un exercițiu de comunicare. Ce ar trebui să vorbim însă este despre serviciile pentru tinerii părinți și tinerele mame, astfel să le sprijinim după concendiul maternal sau se întorc mai devreme la lucru și au nevoie de creșe de lucru sau de diverse servicii de educație și îngrijire a copiilor”.