• Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare
  • Teodor spune că beneficiile scad, deşi prestaţia financiară creşte
  • Majoritatea facultăţilor merg pe un sistem hibrid

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de studenție va fi complet diferit pentru el. Îşi va asculta profesorii şi îşi va privi colegii din faţa laptopului.

TAXE FACULTATEA DE DREPT – UNIVERSITATE

Licenţă 4.500 lei
Master 5.000 lei
Doctorat 7.500 lei


Dacă tot rămâne acasă, cere taxe de școlarizare mai mici. Mai ales că facultatea la care studiază a mărit taxele cu 30% în primăvară. Teodor spune că studenţii n-ar mai avea parte de avantajele cursurilor faţă în faţă

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

Teodor Iancu, student la Drept: „Nu doar că ar trebui să scadă, dar cel mai important ar trebui reevaluate, din perspectiva noii realităţi. Este clar că foarte multe din cheltuielile Universităţii, cheltuielile pentru baza tehnico-materială, cheltuielile pentru consumabile, cheltuielile pentru utilităţi dispar având în vedere desfăşurarea în regim full online semestrului unu.”

Universitatea din Bucureşti organizează cursuri exclusiv online pentru şapte dintre cele 19 facultăţi, printre care Dreptul şi Literele. Celelalte 12 merg pe un mix între cursuri online şi seminare faţă în faţă. Pentru un an de studii de licenţă la Universitate, dai între 2.600 de lei şi 4.500 de lei, în funcţie de specializarea pe care ţi-o alegi. Asta dacă nu intri pe locurile finanţate de la buget.