• Familia știa de testul pozitiv COVID al copilului și l-au trimis șapte zile la școală.
  • Alți 75 de colegi au intrat în carantină din cauza deciziei luate de părinți.
  • Părinții au trimis date inexacte către autorități, atfel că elevul nu figura în baza de date.

Decizia unei familii de a-și trimite copilul la școală după ce a fost testat pozitiv Covid-19 a dus la izolarea forțată a zeci colegi de clasă. Părinții unui elev de școală primară știau că testul este pozitiv, dar au continuat să îl trimită la cursuri timp de șapte zile, a transmis CNN. Elevul frecventează școala primară Neil Cummins din Corte Madera, la aproximativ 30 de minute la nord de San Francisco.

Neglijența părinților a făcut ca alți 75 de colegi de clasă să intre în carantină. Oficialii școlii au fost informați despre cazul pozitiv doar după ce au fost contactați de Marin County Public Health deoarece acesta nu a fost niciodată raportat în baza de date a școlii. Departamentul de sănătate publică are un proces cu toate laboratoarele din zonă, astfel încât acestea să fie notificate cu privire la noile cazuri. Apoi, ei urmăresc școala pentru a confirma că elevul a fost supus carantinei, a transmis pentru CNN Dr. Matt Willis, ofițerul de sănătate publică din Marin County.

„În acest caz, atât școala, cât și direcția de sănătate publică au primit informații inexacte de la părinți, ceea ce a dus la un interval prelungit de expunere. Aceasta nu este doar o încălcare a eticii de bază, ci și o încălcare a legii. Încălcarea poate duce la o amendă sau la urmărire penală ca infracțiune. Din cauza gravității acestei încălcări, am trimis cazul la procurorul districtual”, a declarat Willis pentru CNN.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Nu știam că există acest caz pozitiv. După ce am sunat acasă la ei, am aflat că elevul a fost testat pozitiv, nu au informat pe nimeni și apoi au trimis elevul și pe fratele său la școală timp de șapte zile”, a spus dr. Brett Geithman.
Marin County Public Health a împărtășit o declarație scrisă pentru CNN, în care afirmă: „Aceste acțiuni reprezintă o încălcare atât a Manualului elevilor și familiilor din Marin County privind siguranța COVID-19, cât și a Ordinului de sănătate publică de izolare și carantină al Marin County, care cere tuturor persoanelor care au fost diagnosticate cu COVID-19 să se izoleze timp de cel puțin zece zile.”