• Digitalizarea este în plan secund în Planul Național de Redredare și Reziliență
  • Ministrul Educației vrea să achițizioneze 1.860 de microbuze școlare electrice
  • Daniel Funeru: Înjecatarea banilor într-un sistem defect nu ne va aduce nimic bun

În țara sutelor de școli fără toalete, Ministrul Educației are planuri futuriste. Sorin Cîmpeanu vrea să cumpere microbuze școlare electrice cu ajutorul Planului Național de Redresare și Reziliență. Noua misiune pare a fi chiar mai importantă decât digitalizarea învățământului.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Cea mai mare pondere nu o are proiectul cu digitalizarea, care e pe locul doi, ci partea de infrastructură și dotare cu material didactic. Intră în cerințele Green Deal. De exemplu vrem 1.860 de microbuze școlare care pot fi electrice.”

Deși doar 18% din școlile din România au cabinete medicale și altele încă au probleme sanitare, ministrul Educației are alte planuri cu banii. Fostul ministru al educației Daniel Funeriu, nu este de acord cu planurile actuale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației: „Vă spun așa: dacă vreți să-l judecați pe Cîmpeanu, judecați-l pe acte: cum organizează examenele la final de an, cum împarte banii din PNRR. A injecta bani într-un sistem defect nu ne va aduce nimic mai bun. Da, fără îndoială, Cîmpeanu cunoaște foarte bine sistemul, să vedem dacă va reuși să-l conducă bine sau dacă se va lăsa condus de el.”