• Cererea pentru reconversie profesională în IT a crescut cu 15%
  • Şcoala informală de IT are un program pentru şomeri
  • Cursurile pot fi plătite după ce reuşeşti să te angajezi

Pandemia a doborât industrii întregi și nu poți să nu te întrebi dacă job-ul tău e sigur. Însă domeniul online este marele câștigător al acestei perioade când totul se petrece pe net. Așa că tot mai multă lume vrea un job în IT. Cererea la școlile informale de IT a crescut cu 15% față de anul trecut.

Exemplu este Ștefan, un băiat de 25 de ani din Iași, care, în vară, a renunțat la cariera în vânzări, pentru una în IT: „Am făcut ştiinţe sociale şi lucrez în informatică. Mare parte din venitul de atunci venea din comision, care scăzuse aproape spre deloc şi am zis că trebuie să fac o schimbare”.

Şcoala informală de IT. Urmezi cursurile şi plăteşti când te angajezi

Dan Zaharia este manager de site la o şcoală informală de IT şi are o soluţie şi pentru tine dacă ai rămas fără loc de muncă, sau ești în… șomaj tehnic. Prin programul Digital People poţi să urmezi cursurile şi le plăteşti la 3 luni după ce te-ai angajat.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

„Sunt două, trei direcţii. Zona de testare manuală, la certificarea calităţii programului de software. Zona de servicii externalizate şi zona de programare care este ceva mai grea”, a zis pentru Aleph News, Dan Zaharia, manager şcoală informală de IT.

Şcoala informală de IT este pe piaţă de aproximativ 7 ani. În acest timp au făcut şcoala informală de IT peste 5000 de persoane. Doar în 2020 au fost peste 2000 de cursanţi. Dintre aceştia, 60%-70% s-au angajat în primele şase luni după terminarea cursurilor.

Cursurile costă 270 de euro pe lună. Dacă o iei de la zero, ai nevoie de două luni de iniţiere. Iar apoi pregătirea mai durează încă patru, cinci luni. Un începător primeşte minim 500 de euro, iar salariul mediu în IT e de aproximativ 1500 de euro.