• Copiii au trasee prestabilite și au fost împărţiţi pe grupe pentru a intra în şcoli.
  • Elevii se vor aşeza într-o bancă în care vor rămâne pentru tot restul anului.
  • În unele școli din București s-a făcut instructaj pentru ziua de 14 septembrie.

Directorii școlilor au așteptat cât au așteptat directive de la Monica Anisie, dar în cele din urmă s-au apucat de treabă.

Ca să nu-și primească elevii total nepregătiți, au stabilit traseele pe care vor intra copiii în școli, precum și locurile tuturor în bănci.

Anca Dumitriu este directorul unui liceu din Iaşi şi îţi arată cum îi va întâmpina mâine pe elevi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Scenariul este gândit astfel încât să respectăm normele impuse de scenariul în care ne aflăm”

„Scenariul zilei de luni este foarte atent gândit, astfel încât să încercăm să respectăm toate normele impuse conform scenariului în care ne încadrăm: scenariul galben”, spune Anca Dumitriu, directorul Liceului Teoretic Dimitrie Cantemir Iași.

„Copiii au fost deja împărţiti în loturi, la intervale de 15 minute, după cum aţi observat pe grafic, astfel încât în 15 minute vor intra cam 50 de copii, cu respectarea distanţei între ei de la poarta principală şi până în zona de triaj”, adaugă Anca Dumitriu.

„Aceasta este direcţia de deplasare a elevului, iar inainte de intrarea în sala de clasă se va dezinfecta. Observăm dozatorul la uşa fiecărei săli de clasă, cu dezinfectant. Și va intra în sala de clasă, unde se va aşeza conform oglinzii clasei care va fi afişată pe uşă. Se va aşeza la numărul care corespunde pentru el”, axplică Anca Dumitriu.