• Daniel și Melisa sunt studenți la mate-info la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj
  • Manualul este structurat în trei capitole
  • Daniel: Am încercat să oferim rezolvări ale subiectelor oferite de minister

Cursurile interactive online și platformele sunt de real folos. Dar cât de important e să mai învățăm și din cărți? Daniel și Melisa, studenți la mate-info la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, au creat un manual de informatică ce îi ajută pe elevii de clasa a 12-a la Bac.

Noi am încercat să oferim rezolvări ale subiectelor oferite de minister, ceea ce cumva face această carte să fie simplă dacă vrei să înveți singur. Școala e destul de greu de făcut astăzi, un auxiliar care să te ajute să te pregătești, să-ți dea informația necesară, să-ți dea teoria, un model de rezolvare, cred că este ceva benefic”, spune Daniel Pop, autor al manualului.

Manualul este structurat în trei capitole. În primul găsești 100 de variante rezolvate, în cel de-al doilea încă 10 modele de subiecte propuse, iar ultimul găsești explicații pentru fiecare noțiune teoretică din cei patru ani de liceu.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

E o abordare mai bună, ceva mai fresh și am încercat chiar să explic fiecare concept, am căutat să nu sar peste lucruri, dacă am vorbit în capitolul anterior de ceva, în capitolul următor am continuat, să fie o trecere cursivă”, explică Melisa Sarkozi, autor al manualului.

Adriana Coroiu, lector universitar la Universitatea Babeș-Bolyai, spune că cei doi studenți au reușit să construiască un manual foarte util pentru o materie destul de complicată.

„Faptul că vin și ei cu ceva în plus contribuie foarte mult la partea asta științifică legată de pregătirea de bacalaureat. Contribuie la soluții mult mai diferite decât la abordarea standard și tradiționalistă care poate se face în marea majoritate a liceelor din țară”, a spus Adriana Coroiu.