• Primarul din New York și-ar dori să introducă în școli cursuri despre crypto
  • Lecțiile crypto ar putea ajuta elevii să înțeleagă această piață
  • Andrei, elev, spune că i-ar plăcea să investească în criptomonede

Zilnic citești informații despre criptomonede. Bitcoin, de exemplu, a depășit record după record, în ultima perioadă. Și poate te gândești să investești, dar oare cum să faci asta? Primarul din New York, Eric Adams, vede un potențial uriaș
al acestei piețe și vrea să introducă în școli cursuri despre crypto. Un lucru de mare ajutor, spune Marius Mora, CEO Tokero.

Cei mai mulți se aruncă cu capul în investiții fără să fie educați. Cu siguranță ar prinde bine să existe astfel de lecții, să introducă în educație și aspecte legate de criptomonede. Apar din ce în ce mai multe așa numite scam-uri și este bine să fim informați . Automat, în momentul în care se va face un suport de curs acreditat, vor fi surse credibile, iar pentru elev va fi un avantaj.”, explică expertul.

Lumea cripto poate fi un nou loc de joacă pentru mulți adolescenți. Andrei este în clasa a 12-a și are deja 10 acțiuni la Tesla. Pe viitor i-ar plăcea să investească și în criptomonede.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Sunt unii oameni care promovează anumite platforme de cumpărat criptomonede care, de fapt, nu sunt platforme legitime. Piața de cripto o să fie un element foarte important în viitor pe care dacă apuci să îl înțelegi de la o vârstă fragedă, în viitor poate să reprezinte o rampă de lansare foarte mare pentru un elev.

Chiar dacă o vede ca pe o idee bună, Cătălin Ciupală, profesor de matematică, este conștient că, în România, ar fi greu de introdus astfel de cursuri în programă

Aici găsesc un impediment, acela că va fi destul de greu de găsit persoanele care să prezinte aceste lucruri. La noi, la orele de TIC, programa de TIC este de aproape 20 de ani, între timp au apărut smartphonurile. Nu cred că se va face la nivel macro, ar fi greu, cu toate că elevii ar cere așa ceva, dar e greu să găsești oameni să prezinte bine lucrurile.