• Un elev din Constanța va fi student cu bursă la Universitatea Harvard.
  • E cea mai veche și de prestigiu universitate din SUA.

Elevii sfidează neputința sistemului de educație. Anul acesta, printre cei 1900 de candidați admiși la celebra Universitate Harvard, se numără și un constănțean.

Darius Gabriel Mardaru este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. „Științele Pământului” este materia cheie cu care a deschis porțile celebrei universități: este olimpic internațional la „Științele Pământului”.

Un an universitar la Harvard costă aproximativ 85.000 de dolari. Darius va avea bursă integrală. Primește bani pentru cazare, masă, bilet de avion, studii, iar el, în schimb, va trebui să muncească în universitate pentru cel mult 3000 de dolari pe an.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Cea mai importantă medalie este aceasta de la științele pământului din Coreea, am obținut-o în 2019, medalia de argint. Atunci mi-am dat seama cât de pasionat sunt și mi-ar plăcea mult să aprofundez acest domeniu și mai ales științele planetare”, a spus Darius.

„La Universitatea Harvard, în ultimii 20 de ani, nu am mai avut alt elev admis, însă foarte mulți dintre absolvenții noștri au devenit studenți la mari și importante universități”, a spus Vasile Nicoară, director la Colegiul Național Mircea cel Bătrân.

„Este clar că o să vorbim cât de des se poate, poate îl și vizităm. Asta ar fi, dacă ne permite situația actuală și clar la ceremonia lui de absolvire o să ne prezentăm”, a spus Adi Mologani, unul dintre prietenii lui Darius.