• Cătălina Georgescu, profesor: Ted Talks îi ajută să se dezvolte pe plan personal.
  • Anyela, elevă: Şcoala online chiar a fost eficientă.

Ne tot plângem de școala online, dar, dacă privim în ansamblu, poate fi și eficientă. În vremuri de pandemie, cel mai bun prieten al elevilor a ajuns să fie internetul. Orice informație a ajuns să fie verificată pe internet.
Astfel, copiii au învățat unde și cum găsesc informațiile corecte.

Cătălina Georgescu este profesor de limba engleză și încurajează digitalizarea lecţiilor. „Consider că elevii ar trebui să intre pe site-uri speciale, promovate de către profesori şi evident verificate. Fără spam-uri. Ar trebui foarte mult folosită aplicaţia Ad Blocking pentru că sunt foarte multe reclame care ştim cât de mult deranjează în timpul desfăşurării lecţiilor în cazul în care se folosesc aceste site-uri”, a declarat Cătălina Georgescu, profesor de limba engleză și încurajează digitalizarea lecţiilor.

Elevă: „Înainte să dau un test mă uit pe YouTube”

Anyela este elevă în clasa a şaptea. Mereu se asigură ca informaţia pe care o adaugă în proiect să fie una corectă. Foloseşte internetul chiar şi pentru dezvoltarea culturii generale.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?

Caut şi informaţii de pe net. În afara manualului, de exemplu la proiecte poate vreau să pun o rubrică de ştiaţi că şi pentru asta ma folosesc câteodată de internet. De exemplu la istorie, înainte să dau un test mă uit pe YouTube şi caut într-un fel sau altul rezumatul pentru a înţelege lecţia la istorie. Pentru mine şcoala online chiar a fost eficientă”, a spus Anyela Bălan.