• Ordinul comun privind regulile în școli urmează să fie completat.
  • Propunere: Elevii contacți ai unor cazuri cu Covid-19 nu intră în scoală fără test.
  • Propunere: Să nu fie obligatorie masca de protecție la orele de educație fizică.

Elevii care sunt contacți direcți ai unor persoane infectate cu Covid-19 nu vor fi primiți la școală cel puțin 14 zile, dacă părinții nu sunt de acord să fie testați.

La asta se gândește acum Sorin Cîmpeanu și vrea ca propunerea să fie introdusă într-un ordin comun al Ministerului Educației și al Sănătății.
Robert Similea este tatăl unui elev de clasa a VIII-a. Și este de acord cu această variantă, crede că doar așa vor putea fi ținute sub control îmbolnăvirile.

Robert Milea, părinte: „Dacă există o categorie semnificativă din punct de vedere numeric a acestor persoane care nu sunt de acord ca să fie testați copiii lor, atunci să vină și să propună alte soluții. Cred că ar trebui să se dea mai multă libertate și autorităților locale, în speță dacă vorbim de București – fiecărui sector în parte să ia niște decizii în funcție de caracteristicile sectorului respectiv.”

Andrei Roman este elev în clasa a VIII-a la Liceul Internațional de Informatică, iar părinții săi sunt de acord cu testarea.

Andrei Roman, elev în clasa a VIII-a: „Nu înțeleg de ce nu ar fi de acord un părinte să-și testeze copilul pentru că testul nu poate face niciun rău. Ar afla părintele dacă este copilul contagios sau nu.”

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?

Ministerul Sănătății: „Cei care au fost declarați contacți direcți ai unor cazuri confirmate și care nu au simptome, în situația în care refuză testarea, nu vor fi primiți în unitatea/instituția de învățământ minim 14 zile.”