• Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor spune că încă nu a primit un răspuns oficial din partea Ministerului Educației
  • Rareș Voicu: Testarea tuturor elevilor este absolut esențială pentru a limita răspândirea virusului în școală
  • Rareș crede că dacă situația evoluează în acest fel, în lunile martie-aprilie 2021, vor fi nevoiți să scoată iar din materia de examen pentru clasele a VII-a și a XII-a

Sătui de apatia ministrului Educației, Monica Anisie, elevii preiau inițiativa. Cer să fie trecuți pe lista de priorități și testați anti-COVID. În speranța că așa vor putea să reia cursurile la școală.

Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor spune că încă nu a primit un răspuns oficial din partea Ministerului Educației. El s-a întâlnit cu ministrul Educației, Monica Anisie, în urmă cu două săptămâni, când i-a cerut testarea elevilor.

Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor: „Testarea tuturor elevilor este absolut esențială pentru a limita răspândirea virusului în școală. În momentul de față, cel puțin pentru România, este o măsură logică, pentru că multe școli nu sunt pregătite pentru a trece în mediul online.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

El susține că dacă sunt indentificate cazurile pozitive și izolate, atunci rata de transmitere în școală va scădea semnificativ și nu se vor mai închide școlile. Rareș crede că va dura foarte mult până se va realiza digitalizarea învățământul, așadar cea mai facilă soluție ar fi testarea elevilor.

Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor: „Tot ce a făcut acestă pandemie a fost să adâncească crizele deja existente. A accentuat segregarea școlară, diferențele dintre elevi, în contextul în care educația din România se bazează pe principiul echității și egalității de șanse.”

Dacă vom continua în acest ritm, în care nu toți elevii au acces la educație, la finalul anului vom observa diferențe mari. Rareș crede că dacă situația evoluează în acest fel, în lunile martie-aprilie 2021, vor fi nevoiți să scoată iar din materia de examen pentru clasele a VII-a și a XII-a.

Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor: „Asta dă dovadă de incoerență și iresponsabilitatea din partea ministerului, pentru că, ok, anul trecut nu știam cu ce ne întâlnim, nu știam ce ne așteaptă, cât va dura, dar anul ăsta deja nu mai avem nicio scuză. Știm cu ce se mănâncă, știm ce trebuie făcut, mai e nevoie doar de acțiune.”