• Mai mulți elevi de la Colegiul Național Sf. Sava nu vor să se întoarcă în bănci.
  • Motivele: frica și faptul că în familii există persoane cu risc mare de îmbolnăvire.
  • Legea spune că de azi elevii de clasa a XII-a se întorc la școală, fizic.

Ministrul Educației spune una, elevii fac alta! Mai mulți liceeni de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din Capitală nu vor să revină la școală. Elevii unei clase întregi, de exemplu, refuză în masă să vină la ore. Altă clasă, altă situație – aici toți elevii se întorc în bănci. Și cam asta e situația în toată unitatea de învățământ. Iată ce au spus azi dimineață elevii la intrarea în curtea școlii.

Monica – elevă: „Pentru mine nu e o zi foarte așteptată pentru că îmi place mai mult învățământul online. Pe de altă parte e mai bine, înveți altfel când ești fizic. Din câte știu eu, se întorc majoritatea. Dar rămâne o parte destul de mare acasă”.

Sinceră să fiu, n-am prea multe așteptări. De la noi din clasă vin 7 copii din 30 și din câte am înțeles vom desfășura orele tot online, doar că din clasă. Multora le este și frică. Părinții în general au această frică că dacă o să venim mulți este riscul mai mare să ne infectăm. Sunt foarte mulți copii care au făcut acea cerere ca să continue online, adică au declarat că au comorbidități, că stau cu persoane care au diferite boli în casă”, a declarat Anastasia (elevă).

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cîmpeanu, fără răspuns pe măsură

Andreea, elevă: „În mall, dacă vezi că e aglomerat, te poți feri. În clasă nu poți să te ferești. Sunt 20 de oameni într-o singură cameră”.

Directoarea Colegiului Național „Sfântul Sava” nu a vrut să dea o reacție despre refuzul elevilor de a se întoarce în bănci. Cu toate că știe de situația de la acolo, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu a dat nici el un răspuns clar. Însă, dă asigurări că se va interesa dacă ce se întâmplă la „Sfântul Sava”, se regăsește și în alte licee.

Am solicitat tuturor inspectoratelor școlare să raporteze în timp real dificultățile, situațiile speciale apărute. O să încercăm să analizăm minister și inspectorat, fiecare situație de acest gen și să vedem care sunt problemele și cum ne putem implica pentru rezolvarea acestor probleme”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.