• Simularea pentru Evaluarea Națională începe pe 29 martie.
  • Notele obținute la simularea examenului nu se pot contesta.
  • Evaluarea Națională se va desfășura în perioada 22-25 iunie.

Elevii de clasa a 8-a se pregătesc pentru primul examen important din viața lor. Evaluarea Națională. Dar până atunci mai au de trecut prin simulări.
Anul acesta, structura examenului s-a schimbat. Ionuț Hărățu, profesor de limba română, crede că această schimbare îi ajută pe copii.

Ionuț Herăstrău, profesor de limba română: „Ca structură cel de clasa a 8-a conține două subiecte. Subiectul unu este notat cu 70 de puncte, deci este foarte amplu. Cred eu că e un câștig. O schimbare vine și pentru subiectul al doilea, așa zisul subict de redactare a unei compuneri.”

Elena este elevă în clasa a 8-a. Nu are emoții când vine vorba de Evaluarea Națională, pentru că s-a pregătit cu ajutorul testelor.

Conișoru Elena Maria, elevă: „Ele nu sunt foarte grele, din ce am observat, pun accent pe caracterizarea de personaj și relația dintre două personaje. Sunt niște subiecte mult mai complexe decât cele din anii trecuți. Din câte m-am cronometrat, undeva la două ore îmi sunt de ajuns.”

Elena Lotrean este expert în educație. Ea spune că acest examen este foarte important pentru elevi, pentru că îi pregătește pentru viitor.

Simulările pentru Evaluarea națională încep pe 29 martie, iar examenele vor avea loc în perioada 22-25 iunie.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE