• Discuția cu planurile cadru, cele care stabilesc programa școlară, poate continua la nesfârșit
  • De-a lungul ultimilor ani, au tot fost făcute promisiuni că elevii vor avea parte de o programă adecvată acestui secol

Planurile cadru sunt comuniste, iar elevii nu studiază materii noi. Într-adevăr, avem promisiuni că din toamnă elevii de clasa a IX-a și a XII-a vor avea parte de o nouă programă.

Acolo elevii studiază materii precum educație financiară, educație sexuală, public speaking, educație pentru viață. Se pune accentul pe pratică, pe exerciții, pe experimente în natură. Știm că la noi, și mai ales în școlile de stat, încă e valabilă metoda clasică: profesorul dictează, iar elevul scrie.

Știm că în momentul de față se lucrează la ea. Asta auzim mereu. Totul se schimbă, totul se rezolvă. Rezultatele din școli ne arată, însă, realitatea. Nu ne putem mândri, neapărat. Avem cea mai mare rată de analfabeți funcțional. Rezultatele TIMSS ne-au arătat că suntem ultimii din Europa la alfabetizarea științifică și numerică a elevilor de clasa a VIII-a, iar la testarea PISA, ultima realizată, cea din 2018, am obținut cel mai slab punctaj din ultimii nouă ani.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII