• Se apropie vacanța de vară pentru elevii din clasele terminale
  • Cezar, elev: „Nu sunt la zi cu materia, deși fac meditații
  • Livia, profesoară, îți spune că elevii din clasele terminale nu mai au timp să recupereze materia
  • Simona, expert în educație, le sugerează elevilor să se axeze pe materiile la care au examene

De când au revenit în bănci, elevii și-au dat seama că școala online nu i-a pregătit pentru examene. Cezar este elev în clasa a XII-a la un liceu din Capitală. A avut nevoie de meditații să țină pasul.

„Nu sunt la zi cu materia, deși fac meditații. Am început cam târziu. Voi trage foarte tare ca sa ajung la zi cu materia și ca sa mă simt pregătit pentru examene”, a spus Cezar.

Livia Copaciu este profesoară de Limba Română la Școala Gimnazială „Poieni” din Cluj. Luna aceasta au organizat o a doua simulare pentru a vedea unde sunt elevii din anii terminali cu materia. În urma examinării, îți spune că mai e mult de muncă.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Dacă ne referim la cei de clasa a VIII-a suntem deja în linie dreaptă pentru examene, deja suntem destul de în criză de timp. Încercăm pe toate căile să mai aprofundăm și să mai recuperăm ceea ce se poate”, a spus Livia Copaciu.

Simona Crisbășeanu este expert în educație și consideră că atenția elevilor nu ar trebui să fie pe recuperarea tuturor materiilor. Ei trebuie să se axeze doar pe materiile din care dau examene.

„Pentru copiii de clasa a-VIII-a, de clasa a-XII-a, de ce să vină la școală cu respectarea întregului orar și a tuturor disciplinelor? Este important ca ei să se pregătească pentru evaluările și examenele care urmează sa vină pentru ei și care și așa vor fi un stres în plus”, a spus Simona Crisbășeanu.

Pentru elevii de clasa a XII-a probele de Bacalaureat încep pe 28 iunie și se vor încheia pe 1 iulie. Cei de clasa a VIII-a încep examenele pe 22 iunie, cu proba scrisă la Limba Română, iar pe 24 susțin proba la Matematică.