• Elevii din Marea Britanie vor primi subiectele examenelor anul viitor
  • Evaluările au fost mutate cu trei săptămâni mai târziu față de data stabilită inițial
  • Elevilor din România le lipsesc tabletele și suportul psihologic

Elevii din Anglia vor primi, vara viitoare, notificare prealabilă a subiectelor la examene. Elevii din Anglia vor avea și ajutoate, totul ca să nu rateze examenele. Anul viitor, examenele vor avea loc cu trei săptămâni mai târziu decât în mod normal

Nu s-a precizat exact dacă vor avea în față pur și simplu niște foi sau dacă vor fi ajutați de către profesori. Cert este că aceștia vor fi sprijiniți”, a transmis Andreea Burnar, corespondent Aleph News.

În România lipsesc momentan măsurile care i-ar putea sprijini la examene pe elevii care au făcut școala online.

Recomandări

CINE VA FI PREȘEDINTE?
SUA LANSEAZĂ ICBM
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
SWIFT ÎNDEAMNĂ LA VOT
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
AI GRIJĂ DE COPIL

La noi nu se întâmplă acest lucru și într-adevăr este nevoie. Aș vrea aici să precizez că în România avem cea mai mare rată de analfabetism funcțional din Uniunea Europeană. Iată că nu stăm deloc bine la acest capitol”, a mai spus corespondentul.

Dincolo de lipsa unor măsuri de suport pentru la examene, mai este problema elevilor din mediul rural, care nu au avut tabletă sau conexiune la internet pentru a putea participa la ore.

Ce aș vrea foarte important să punctez aici sunt copiii din mediul rural. Acolo este de fapt problema. Mulți dintre ei nu au acces în continuare la internet, nu au dispozitive de pe care să învețe online. Cum vor reuși aceștia? Cum vor susține vara viitoare examenele? Sunt întrebări la care nimeni nu știe să raspundă”, spunea Burnar în cadrul intervenției live.

Sprijinul psihologic pentru elevi este de asemenea absent, motivația acestora pentru studiu diminuându-se din ce în ce mai mult.

Cert este că avem nevoie de sprijin, iar copiii, elevii au nevoie și de sprijin psihologic. Aceasta este o altă problemă. Doar părinții încearcă să le ofere sprijin, să îi motiveze. Să știi că tot mai mulți elevi îmi scriu că nu mai au chef să învețe și poate nu este neapărat vina profesorului, pur și simplu nu mai au tragere de inimă să-și facă temele, abia așteaptă să vină vacanța de iarnă”, a transmis în încheiere corespondentul.