• Tudor face meditaţii la matematică şi informatică pentru a obţine o notă cât mai mare la Bacalaureat.
  • Şcoala românească îl pregăteşte pe Tudor doar pentru a lua o medie de trecere la examen, un lucru pe care și un secretat de stat din Ministerul Educaţiei îl recunoaşte.
  • Asociaţiile de Elevi îi cer demisia Luminiţei Barcari din Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Aflat la capătul celor 12 ani de şcoală, Tudor recunoaşte că a avut nevoie de meditaţii particulare la matematică şi informatică în speranţa că va lua o notă cât mai bună la BAC.

În situaţia lui sunt sute de mii de elevi ai căror părinţi plătesc sute de lei lunar pentru a compensa ceea ce ar fi trebuit să înveţe la clasă.

Şcoala îţi pregăteşte copilul doar pentru a obţine o notă de trece la examenele naţionale. Este o realitate dureroasă care domină sistemul educaţional de ani de zile şi pe care Luminiţa Barcari, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, a recunoscut-o cu mare uşurinţă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Afirmaţia a fost făcută în legătură cu Evaluarea Naţională, dar şi elevii de liceu s-au simţit vizaţi.

Pentru cele spuse, puştii au taxat-o imediat şi acum îi cer demisia din funcţia pe care o ocupă.

Reporter: Faci meditaţii, nu?

Tudor, elev: Evident! Pentru că vreau şi eu să am o notă de peste cinci sau şase. Nu consider absolut deloc că sistemul de învăţământ m-a pregătit pentru o notă de peste 6-7.

„Problema mare a sistemului educaţional este că, din păcate, nu este pentru toţi. Este doar pentru cei care pot ţine ritmul. Există o doză de adevăr în ceea ce spune doamna secretar de stat”, afirmă Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi.

„Riscul este ca un astfel de examen să devină formă fără fond, să ne furăm căciula. Problemele de la Evaluarea naţională sunte extrem de uşoare. De aici, situaţii aberante, după părerea mea, în care sunt licee care au media minimă de admitere. Așa ceva este anormal”, spune Marian Staş, expert în educaţie.