• Şcolile ce găzduiesc secţii de votare sunt închise pentru elevi inclusiv marţi
  • Din totalul celor 18.794 de secţii de votare, 14.295 sunt în unităţi de învăţământ
  • Prima oră de online a venit şi cu probleme pentru Adrian, elev în clasa a XI-a

Alegerile nu îți mai dau de ales. Pe tine te obligă să îți ții copiii acasă, iar copiii nu mai au parte decât de cursuri online. Nici profesorii nu par să fie chiar în largul lor. Elevii încep să le pună absențe.

Adrian Stoica este elev în clasa a XI-a şi a ţinut, astăzi, orele online.

În şcoala lui vor avea loc alegeri, aşa cum se întâmplă în majoritatea unităţilor de învăţământ.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Însă, prima zi de online a venit cu probleme. Este supărat că profesorii întârzie şi îţi spune că oricum nu poate să ţină pasul cu cei de la clasă pentru că de la tablă nu înţelege nimic.

„Acum orele sunt de 45 de minute şi efectiv profesorii noştri întârzie câte 10 – 20 de minute şi se justifică la noi că nu ar avea destulă pauză, nu au timp să mănânce în 5 minute, nu au timp să facă nimic. Dar ei nu se gândesc la noi, ei uită că şi noi tot pauză de 5 minute avem. La matematică m-a deranjat faptul că profesoara a venit în prima oră, a deschis un meeting pe zoom şi ne-a transmis tuturor de acasă că ea ar dori ca noi să avem toate lecţiile scrise. I-am spus doamnei că nu avem cum să le învăţăm pentru ca noi, cei de acasă, nu vedem la tablă”, povestește Adrian.

Cristina Tunegaru este profesoară de limba şi literatura română şi admite că nu reuşeşte de fiecare dată să fie atentă la cei de acasă, însă, nu din cauza ei, ci a conexiunii proaste la internet.

Cristina Tunegaru, profesor limba şi literatura română: „Prima problemă, de obicei, şi nu s-a întâmplat doar în zonele izolate, este aceea a conexiunii. Ne lovim la primul pas. Nu s-a reuşit conexiunea la internet. Noi nu am reuşit să trecem de primul pas, de primul obstacol. Atunci când nu s-a reuşit asta, s-au găsit soluţii de avarie care, însă, sunt absolute ridicole. Se pozează tabla, se trimit acasă foi, pagini scoase la imprimamtă cu ceea ce ar fi trebuit să conţină ora”