Din vară, copiii ar putea merge din nou în tabere. Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, spune că deocamdată sunt reguli specifice stării de alertă, însă lucrurile se pot schimba de la jumătatea lunii iunie.

„Aici este vorba de asumarea răspunderii de către cel care dorește să organizeze. Ministerul nu are în proprietate tabere școlare și nu știu cum am putea să facem reguli în casa altuia”, a spus Sorin Ion.

Daria Popescu este elevă în clasa a 8-a și vrea ca lucrurile să revină la normal. Îi este dor de tabere. Până să înceapă pandemia, mergea chiar și de două ori pe an.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ar fi bineînțeles o ușoară nesiguranță având în vedere toate lucrurile prin care am trecut, să nu ne infectăm. Școlile de vară mi se par o idee mai bună, pentru că nu dormi, doar vii pe timpul zilei și pleci la tine acasă seara și mi se par mult mai în siguranță decât taberele în sine”, a spus Daria Popescu, elevă clasa a VIII-a.

Georgiana Iordăchescu este mama unui băiat de clasa a VI-a. L-ar lăsa în tabără însă doar dacă nu ar mai fi restricții. Spune că, în contextul actual, copilul oricum nu se va simți bine din cauza regulilor.

„Eu l-aș lăsa și de abia aștept să meargă undeva pentru că nu a mai fost de mult nicăieri. Băiatul meu și prietenii lui au fost afectați de perioada asta, distanțarea socială a fost agresivă pentru ei. Eu cu asta nu sunt deloc de acord pentru că, pe lângă sănătatea fizică, contează și cea psihică, cea emoțională”, este de părere Georgiana Iordăchescu, mama unui elev din clasa a VI-a.