• 40,71% dintre viitori absolvenți de liceu au luat notă de trecere
  • Cîmpeanu: Rata de promovare este mai mare decât în anii 2016, 2017 și 2018
  • 16 elevi au obținut media 10 la simularea pentru Bacalaureat

Aproape 60% dintre viitorii absolvenți de liceu nu au luat notă de trecere la simularea examenului de Bacalaureat.

Cătălin Ciupală este profesor de matematică și spune că subiectele au fost bine făcute. Potrivit acestuia, rezultatele slabe arată la ce nivel a ajuns învățământul românesc în pandemie.

„Cea mai mare parte a materiei pentru Bacalaureat, ca importanță și ca relevanță, se desfășoară în clasa a 11-a pentru că are influență și asupra clasei a 12-a. Mulți dintre ei pierzând jumătate din clasa a 11-a, cu un oarecare handicap în clasa a 12-a”, a explicat acesta.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cristian Aghir este elev în clasa a 11-a și deja se gândește la Bacalaureat. Spune că deși profesorii s-au adaptat cât au putut de bine acestor vremuri, elevii nu vor reuși să acopere toată materia.

Avem deja o programă foarte încărcată pe care profesorii se străduiau să o predea în întregime și să-i facă pe elevi să înțeleagă. Acum, această programă va trebui comprimată și mai mult.”, a menționat elevul.

Chiar dacă mai puțin de jumătate dintre elevi au obținut notă de trecere la simulare,
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu e mulțumit de rezultate.

Rezultatele de astăzi sunt mai bune decât cele din 2016 și 18, în 2020 nu au fost susținute aceste simulări. Rezultatele sunt apreciate ca fiind bune și din perspectiva în care acești elevi au urmărit partea de cursuri multe luni pe predare online. Multe din aceste trei perspective le aprieciez ca fiind peste așteptări.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Diferența față de alți ani e infimă. În 2016 rata de promovare la simulare a fost de 38,39%,iar în 2017 de 38,23%. În 2018 a urcat puțin la 39,55%.