• Elevii care urmează Bacalaureatul Internațional vor putea folosi ChatGPT, potrivit The Times.
  • Elevii pot cita din chatbot, atâta timp cât nu dau lucrarea ca fiind a lor.
  • Mai multe școli și universități au luat deja măsuri pentru a interzice utilizarea ChatGPT.

Elevii au voie să citeze din conținutul creat de ChatGPT în eseurile lor, a transmis organizația International Baccalaureate, cea care gestionează acreditările pentru școlile care activează, inclusiv în România, în sistemul de Bacalaureat Internațional.

Potrivit The Guardian, International Baccalaureate a afirmat că elevii ar putea folosi chatbot-ul, dar trebuie să fie clar când au citat răspunsurile acestuia.

ChatGPT a devenit o senzație de la lansarea sa publică în noiembrie, prin capacitatea sa de a produce răspunsuri plauzibile la solicitările de texte, inclusiv cele de a scrie eseuri.

Recomandări

ISRAEL ȘI HAMAS ACCEPTĂ ACORDUL SUA
S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
HAOSUL DE PE VALEA OLTULUI E PE DN 1
UNDE MERGI ÎN WEEKEND?
101K ELEVI PROMVEAZĂ LA BAC

În timp ce perspectiva înșelăciunilor bazate pe ChatGPT a alarmat mulți profesori și profesioniști din sfera academică, Matt Glanville, șeful structurii care elaborează principiile și practicile de evaluare din cadrul IB, a spus că chatbot-ul ar trebui să fie acceptat ca „o oportunitate extraordinară” .

Glanville a precizat, într-o declarație acordată publicației The Times, că răspunsurile trebuie tratate ca orice altă sursă în eseuri.

„Linia clară dintre utilizarea ChatGPT și furnizarea de lucrări originale este exact aceeași cu utilizarea ideilor preluate de la alte persoane sau de pe internet. Ca și în cazul oricărui citat sau material adaptat dintr-o altă sursă, acesta trebuie să fie creditat în corpul textului și menționat corespunzător în bibliografie” , a spus acesta.

Mai multe școli și universități au luat deja măsuri pentru a interzice utilizarea ChatGPT, invocând preocupări legate de plagiat și dezinformare. Departamentul de Educație al orașului New York a blocat chatbotul din rețelele școlare, iar alte districte școlare din SUA au luat măsuri similare.