• Peste 200.000 de elevi nu au putut participa la cursurile online.
  • Sorin Cîmpeanu anunţă că profesorii vor primi bani pentru a participa la „acţiuni remediale”, în funcţie de volumul orelor la care vor participa.
  • Elevii și profesorii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta.

Materia pierdută de elevii care nu au avut acces la școala online va fi susținută de profesori, iar dascălii care vor participa vor fi plătiţi în funcţie de orele prestate, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Sunt 7.203 şcoli în România, care trebuie să fie chestionate prin intermediul sistemului informatic integrat. În momentul de faţă, raportările la nivelul zilei de vineri sunt următoarele: 237.000 de elevi, respectiv 286.000 de elevi nu au avut acces la mijloace informatice, respectiv internet. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul  specific clasei aferent semestrului 2. Deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care e disponibilitatea în funcție de specificul fiecărei școli”, a afirmat ministrul Educaţiei duminică, într-o intervenţie la Antena 3.

Plătiți din fonduri europene

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că ministerul așteaptă „raportări updatate”. „Este esenţial să putem relua şcoala în format fizic pentru a evalua ce pierderi au înregistrat elevii, nu din perspectiva a ceea ce a predat profesorul, ci din perspectiva a ceea de a asimilat elevul. E nevoie de o identificare particularizată peste care să intervii cu acţiuni remediale. Am identificat sursele de finanţare a acţiunilor remediale”, a adăugat Cîmpeanu.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Potrivit ministrului, profesorii care vor participa la recuperarea materiei pierdute de elevii care nu au avut acces la şcoala online vor fi recompensați din fonduri europene şi din bani prin programul Romania Secondary Education. „Cu siguranţă profesorii vor primi bani conform cu volumul orelor de acţiuni remediale pe care le vor presta”, a spus ministrul Educației.