• Mulți elevi sunt indeciși cu privire la facultatea pe care vor să o aleagă.
  • Multe facultăți nu au mai organizat zilele porților deschise, din cauza restricțiilor.
  • În România, elevii decid târziu ce facultate să urmeze.

După un an de școală online, elevii de clasa a 12-a au în față o alegere importantă: facultatea. Mulți dintre ei sunt nehotărâți, mai ales că nici zilele porților deschise nu s-au mai organizat. Mari este un caz fericit. Știe încă de anul trecut ce facultate să facă.

Mari Gheorghe, elevă: „Chiar în pandemie m-am decis, în clasa a 11-a, am decis că vreau să merg la Academia de Poliție, pentru că este singura profesie care mă reprezintă pe mine”

Andreea nu s-a hotărât încă. De când cu orele online, nu a apucat să interacționeze cu nicio facultate. Are multe variante și nu știe pe care să o aleagă.

Andreea Călăpreanu, elevă: „Mă gândesc să fac ori Drept, ori Facultatea de Istorie, la Litere m-am gândit, dar nu prea, pentru că nu mă atrage așa de mult. Am stat într-o seară să caut, chiar nu am găsit alte opțiuni din care să aleg. M-am gândit și la Geografie, dar sunt în pom și nu știu”

În ajutorul Andreei vine Madelaide. Este consultant educațional și are soluția. Ea îi pune la dispoziție patru pași simpli pentru o decizie corectă și o sfătuiește ca alegerea să fie 100% a ei.

Madelaide Popescu, consultant educațional: „Primul lucru este să verific dacă îmi place, după aceea să verific dacă pot să fiu bun la asta. A treia întrebare: Îmi asigură o baza materială? Și nu în ultimul rând și multă lume ratează acest aspect, dacă este fezabil pe termenul lung”

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS