• Iulian a urmat cursurile Code Kids, iar acum construiește un robot
  • Alți elevi sunt mentorați de Iulian, pentru a învăța la rândul lor programare
  • Psihologii recomandă ca timpul liber al copiilor să nu fie petrecut doar în compania tehnologiei

Iulian Andrei Bănică e un elev, expert în IT, care a învățat programare într-o bibliotecă publică. A urmat cursurile Code Kids și, prin acest program, a avut ocazia să îi întâlnească și pe alții, cu aceeași pasiune. Acum, când a învățat secretele meseriei, este mentor pentru alți puști.

Iulian Andrei Bănică, elev: „Am un robot chiar în desfăşurare, mulţumită Fundaţiei Progres, câştigat cu cei mai mici. Mie mi se pare că acesta este viitorul şi aţi văzut că toţi mai mulţi adolescenţi folosesc internetul. Am foarte mulţi copii care învaţă şi mă bucur pentru chestia asta pentru că tocmai de aceea am rămas, mă simt ca un profesor.”

Copii din 19 județe din țară participă, după încheierea cursurilor, la festivalul în care își prezintă proiectele realizate. Ovidiu Ana, directorul de dezvoltare al CODE Kids, relatează cât de preocupat este să îi pregătească pe cei mici pentru viitor.

Ovidiu Ana, director dezvoltare CODE Kids: „Necesitatea competenţelor digitale noi o observăm odată cu dezvoltarea tehnologiei şi în acelaşi timp vedem evoluţia job-urilor din jurul nostru. Piaţa muncii în acest moment spune că există o nevoie foarte mare de it-işti. Cred că foarte mulţi care lucrăm în companii mari avem deja roboţi virtuali colegi. Lucrul ăsta deja în următorii ani va fi generalizat.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

De ce e importantă tehnologia pentru copii? Pentru că le dezvoltă, în primul rând, gândirea critică. Însă, psihologul Dana Guţu îţi recomandă să păstrezi un echilibru între accesul la tehnologie şi timpul liber al celui mic.

Dana Guțu, psiholog: „Este foarte important ca noi, adulţii, să nu mai intrăm în această luptă cu tehnologia, să înţelegem că pentru copii este o nouă realitate cu care ei trebuie să ţină pasul.