• Elevul român începe școala luni tot în varianta online.
  • Reluarea cursurilor în clase este o ipoteză luată în calcul de luna viitoare.
  • Reluarea cursurilor online depinde și de succesul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Elevul român se întoarce luni tot la școala online. Cel puțin până la sfârșitul semestrului, adică pe 30 ianuarie. Ce urmează din semestrul doi, adică de pe 8 februarie, depinde de evoluția cazurilor de COVID-19 și de bunul mers
al campaniei de vaccinare.

„Continuarea școlii online înseamnă un efort în plus din partea elevului și al profesorului. Materia trebuie predată și învățată într-un mod diferit de cel cu care erau învățați. 8 februarie este următoarea filă din calendar de care se leagă speranțele revenirii la normal. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spună că și-ar dori ca de luna viitoare să reînceapă școala în variata pe care o știm cu toții. Se gândește să redeschidă clasele în zonele unde incidența cazurilor de COVID-19 este mai mică”, a transmis Alina Dima, corespondent Aleph News.

Când ar putea fi vaccinați profesorii și elevii

„Profesorii se vor putea vaccina cel mai devreme, la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lui februarie. În special cei din învățământul privat abia așteaptă să fie imunizați. Elevii însă, nu vor fi vaccinați, deoarece nu au fost realizate suficiente teste clinice pentru vârsta lor. Serul Pfizer este recomandat celor peste 16 ani, iar Moderna celor peste 18 ani. Atât cadrele didactice, cât și elevii speră ca vaccinul să redeschidă școlile în varianta clasică, deoarece au nevoie de interacțiune directă”, a completat Alina Dima.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Alexandru Rafila, deputat PSD, spune că „cifrele din ultima perioadă arată o scădere a incidenței infecției SARS-CoV-2. Amânarea cu încă o lună nu e sănătoasă nici pentru copii, nici pentru părinții lor, nici pentru economie. Eu înțeleg că domnul ministru Cîmpeanu are o grea moștenire din partea doamnei Anisie și nu cred că e o surpriză pentru nimeni, dar amânarea deschiderii școlilor nu are nicio justificare”.